История на журнала

Design by Steve McCarthy for Fine Acts

Много често анализите на ситуацията на терен в конфликтни зони минава през четене на новини, които са превеждани неправилно или предоставени без дълбочина, при което объркванията относно ставащото на терен стават все повече. Вярваме, че познаването на ситуацията на терен в конфликтни зони е от първостепенна важност, когато се опитваме да разберем процеси, случващи се около нас и искаме да потърсим отговори на събития, като бежанските вълни, които ни касаят пряко. Обръща внимание и на политически процеси в пост-конфликтни ситуации, в райони, които са от значение за световната политика и икономика, както и в райони, които биха се превърнали в конфликтни.

В De Re Militari (произнася се Де Ре Милитари) ще опитаме да предоставяме възможно по-достоверна информация, сверявана от различни източници. Главният аспект на нашето онлайн издание и бюлетините ни, ще е комбинацията от кратки и ясни текстове и прецизни карти, когато са нужни, които взаимно да се допълват в представянето на конкретната обстановка. Именно чрез картите ще опитаме да ви представим случващото се на терен в конфликтните зони, тъй като смятаме, че така много по-лесно би се разбрала динамиката не само от специалисти, но и от читатели-любители. Не се ограничаваме единствено в Близкия изток и Северна Африка – карти, ако е наложително, може да има и на Афганистан, Мали, Нигерия и изобщо зони в Близкия изток, Централна Азия и Африка, където се водят военни действия.

Смятаме, че подобно издание е нужно. Не само заради обществеността, но и заради всички нас, които имаме нужда от знания и отговори за онова, което се случва толкова близо до България и Европа. На страницата ни във Фейсбук уважаваме различното аргументирано мнение. Няма да допускаме расистки коментари, език на омразата, ксенофобия, обиди към екипа или посетители на страницата. Нарушаването може да доведе до премахване от страницата.

Създатели на журнала са Александър Стоянов и Руслан Трад, а основният екип е представен от Руслан Трад и Венцислав Божев.

Журналът е създаден през 2016 година и е регистриран с международен стандартен номер за продължаващи издания – ISSN 2367-9476.

Скорошни публикации

Website Powered by WordPress.com.

Нагоре ↑