Нашият екип

Руслан Трад

Журналист

Журналист на свободна практика с фокус върху Близък изток и Северна Африка. Създател на първия български блог за Близък изток, Intidar; съосновател на организацията Форум за арабска култура. Водил е лекции за политически движения и процеси в Близкия изток в аудитории на Софийски университет, Нов български университет, Червената къща и Дипломатически институт към МВнР.

Публикува репортажи от Ливан, Югоизточна Турция, Тунис, Ирак, Саудитска Арабия, Сирия и Тайланд. Автор е на книга за сирийската гражданска война и съавтор на книга за руските наемнически компании.

Венцислав Божев

Политолог

Политолог и експерт в областта на международните отношения с богат опит в анализа на европейските политически процеси, както и на динамиката на отношенията в Близкия изток и постсъветското пространство.

Автор на множество материали и академични текстове по въпросната тематика. Участник в международни изследователски проекти и теренни проучвания в Близкия изток.

Виктория Томова

Стажант по комуникациите в EDRi and Магистър по Международно Развитие

Магистър по Международно развитие в Университета на Сейнт Андрюс и бакалавър по Международни отношения и политика в Университета на Шефилд. Стажант по комуникациите в международна организация, защитаваща правата и свободите в дигиталната среда. Интереси в сферата на сигурността, международното развитие и дезинформацията.

Тихомир Христов

Магистър по Международна Сигурност

Геополитически анализатор работещ по намаляване на оперативните рискове за водеща световна енергийна компания. Завършил е магистратура по Международна сигурност от Университета в Сейнт Андрюс, Шотландия. Интереси в сферата на подривните дейности, международната сигурност, геополитиката и гражданско-военните отношения.

Website Powered by WordPress.com.

Нагоре ↑